Sivut

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Saksanpähkinät ja mantelit


Saksanpähkinät ja mantelit ovat päivittäisiä pikku naposteltavia. Hyvä syödä sellaisenaan tai laittaa maustamattomattoman jogurtin sekaan (Turkkilainen = partaäijä = partis) tai vaihtoehtoisesti  rahkan sekaan.  Myös rahka on hyvä vaihtoehto (enemmän protskuja vähemmän hiilaria) ja sekaan
myös menevät erilaiset marjat joita on tullut poimittua ja pakastettua talven varalle =)
Halutessa voi hieman makeuttaa Stevialla, mutta marjoja käyttäessä ei välttämättä sitä makeutustakaan kaipaa, makuasia.




Saksanpähkinä on ainoa pähkinä joka sisältää runsaasti kasviperäisiä omega-3-rasvahappoja.
Saksanpähkinät sisältävät myös runsaasti E-vitamiinia, mineraaleja ja anitoksidantteja jotka suojaavat syövältä ja vahvistavat immuunijärjestelmää. Säännöllinen käyttö ruokavaliossa alentaa huonoa LDL-kolesterolia, lisää verisuonten joustavuutta ja vähentää veritulpan riskiä.

Mantelit sisältää runsaasti kuitua, magnesiumia, mangaania, kaliumia, kalsiumia, E-vitamiinia ja seleeniä.





2 kommenttia:

  1. Erilaisia pähkinöitä ja siemeniä sekä manteleita löytyy miultakin pussikaupalla! :) Pakko saada vähintään kourallinen päivässä!

    VastaaPoista
  2. Juu, niitä on saatava =) Mullakin noiden lisäksi löytyy niitä siemeniä joista kurpitsansiemeniä käytän myös naposteluun, mutta muuten siemenett päätyvät meillä suolaseen vhh-leivontaan joista yleisin on paistinpannulla tehty leipä.

    VastaaPoista