Sivut

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Banaanipannari


Jos vielä löytyy joku lukija/blokkaaja jolle tämä ei ole tuttu niin tätä kannattaa kokeilla!
Tää kyllä tuntuu löytyvän nykyään lähes joka blogista =)

Eli siis banaanipannari mutta ulkonäkönsä ja valmistustapansa takia meillä tämä on banaanilätty!
Tästä löytyy eri kokeiluja/versioita ja tässä nyt yksi.. tai oikeestaan kaksi..

Maanantai-iltana tein lasten kanssa yhden kokeilun. Laitoin 2 kananmunaa ja yhden banaanin jotka survoin sauvasekoittimella. Paistoin kookosöljyä käyttäen. Päälle kermavaahtoo ja vadelmia sulatin pakkasesta kaveriksi. Pannu ei ollut järin suuri ja totesin että tuosta "taikinasta" olisi kyseisellä pannulla saanut tehtyä kaksi plättyä.
Nyt kuitenkin yksi oikein paksu joka oli myös hieman hankala kääntää pannulla. Se oli kuitenkin maistuvaa ja hupeni suurimmaks osaks lasten suuhun.




Eilen tein aamupalalle hieman erilaisella toteutuksella. Laitoin siis 4 munaa ja kaks banskua sekä mausteeksi hieman kanelia. Nyt myös eilisestä viisastuneena laskin että samaisella pannulla tästä määrästä tulisi neljä lettua. Ja kyllä, se oli helpommin ja onnistuneemmin käännettävissä.
Päälle tällä kertaa turkkilaista jugua joka oli hieman maustettu aikaisemmin blogissa mainitsemallani
karppisokerilla (suosittelen) ja kaveriksi mansikoita kun ne eilen sulatetut vadelmat katos noiden pienten tallaajien kitusiin =D. Oli oikein maistuvaa ja jatkossakin lisukkeeksi tulee tuo jugu kermavaahdon sijaan.

2 kommenttia:

  1. Toi lättykin on hiilaripommi sen banskun takia. Niin hyvää kuin se varmaan onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banaanissa juu on hiilarii mut se ei taas oo samaa ku viljoissa yms. Banaani muutenkin kuuluu ruokavaliooni... Laitan sitä välillä proteiini smoothien sekaan tai jugurtin sekaan tai sit syön ihan vaan sellasenaan. Syön muutenkin hedelmiä joissa hiilareita.
      Hedelmät ei oo mulle aiheuttanut tuota valittaamaani koomaa ja turvotusta joka tulee esim perunasta tai pastasta.

      Ja ja ja ei tuo hiilari paha tuossa lätyssä oo kun miettii et siin on puolikas bansku/plätty ja muutenkin se on tehty ilman jauhoo ja lisäkkyä sokeria.. =)

      Enkä missään tapauksessa sulje kaikkia hiilareita pois ruokavaliosta, oon vaan karsinut isoimmat ja pahimmat niistä poies =)
      On aika taiteilua ollut löytää sopiva linja hiilareiden suhteen mut olo ja kroppa on hyviä heti kertomaan mikä itselle sopii ja mikä ei.

      =)) Kannattaa kokeilla ;)

      Poista